Područni uredi

Traganje i spašavanje na moru

Više županija
Županija istarska
Dana 10. kolovoza u 11:56 sati ŽC 112 Pazin primio je dojavu građanina sa kočarice „Santa Marija“, na kojoj se nalazi stradali ronilac, slovenski državljanin. Ronio je u Rovinjskom akvatoriju, na lokalitetu potonulog broda „Baron Gautsch“, na dubini 35-40 metara, te mu je nakon izrona pozlilo. ŽC 112 odmah je obavijestio HMP Rovinj, liječnike u Barokomori Pula, Lučku kapetaniju Pula i MRCC.
Kočarica je krenula prema Rovinju, ali su iz Lučke kapetanije uspjeli angažirati gliser pomorske policije koji je u 12:30 preuzeo stradalog. Bilo je predviđeno da ga u Puli preuzme HMP Pula, ali zbog pogoršanog stanja ronioca gliser je skrenuo prema Fažani, gdje je stradalog u 13:03 preuzela ekipa HMP Pula.
Stradali ronilac stigao je do Pulske Barokomore u 13:21 sati.

Županija splitsko-dalmatinska
Dana 10. kolovoza u 12:54 sati ŽC 112 Split primio je dojavu građanina sa broda dužine 10 m kojem je u Bračkom kanalu između Brača i Šolte otkazao motor. Na brodu su 3 osobe. ŽC 112 odmah je izvijestio MRCC (Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru). U pomoć im je upućen gliser pomorske policije „Zvir“.

Priloženi dokumenti: