Područni uredi

Traganje i spašavanje na moru

Županija primorsko-goranska
Dana 13. srpnja u 21:28 sati ŽC 112 Rijeka primio je dojavu austrijskog državljanina, kojom je tražio pomoć jer mu se potopila brodica između Punta i Stare Baške na otoku Krku, a on i supruga doplivali su do obale. S obzirom da su se unesrećeni nalazili na obali, više nisu bili u nadležnosti Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC), to je ŽC 112 potom obavijestio JVP i policijsku postaju Krk, a stanica GSS Rijeka bila je stavljena u stanje pripravnosti.
Pripadnici JVP-a gliserom MRCC-a su se uputili na mjesto nesreće, te su ih uz komunikacijsku koordinaciju ŽC 112 uočili u 23:05 sati. U 23:55 unesrećene je preuzela HMP iz Krka, koji su pregledali turiste, a s obzirom da nisu imali povreda, prebačeni su u hotel u kojem borave.

Dana 13. srpnja u 23:14 sati ŽC 112 Rijeka primio je dojavu građanina da se između rta Glavotok i uvale Valbiska na otoku Krku nasukala koća. ŽC 112 je o tome odmah obavijestila Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC), koja je organizirala akciju spašavanja.
U akciji spašavanja, spašena su dva člana posade, a oko koče postavljene su brane radi sprečavanja eventualnog onečišćenja.

Priloženi dokumenti: