Područni uredi

Olujno nevrijeme

duzs

Krapinsko-zagorska županija
7. srpnja u poslijepodnevnim satima područje Krapinsko - zagorske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom, obilnom kišom i tučom. Tuča veličine oraha zahvatila je Petrovsko i prouzročila velike štete na poljoprivrednim usjevima. Na području Velike Vesi (Krapina) došlo je do plavljenja podrumskih prostora, a i tamo je bilo mjestimične tuče. U Donjem Macelju (Đurmanec) obilne oborine začepile su obližnji potok te je došlo do razlijevanja vode. ŽVOC Krapinsko - zagorske županije u vremenu od 17:24 do 22:53 sati zaprimio je 10-ak zahtjeva za tehničkim intervencijama na području grada Krapine, Pregrade, Mihovljana i Poznanovca. Radilo se o intervencijama ispumpavanja vode, uklanjanja stabala te čišćenja kolnika od nanosa blata. Ukupno je na svim intervencijama sudjelovalo 52 vatrogasca s 15 vozila iz JVP i DVD Krapina te DVD-a Poznanovec, Mihovljan, Donja Šemnica i Pregrada.

Zagrebačka županija
Olujno nevrijeme zahvatilo je poslije 18 sati Zagrebačku županiju. Jak vjetar s kišom i tučom zahvatio je područje Jaske. Na području Samobora, Bregane, Brckovljana, Dugog Sela, Kloštar Ivanića, Trebovca i Rugvice došlo je do rušenja stabala, lomljenja granja koje je padalo na prometnice te su oštećeni i strujni vodovi. Intervenirale su nadležne službe na otklanjanju posljedica nevremena.

Sisačko-moslavačka županija
Oko 18:20 sati područje Županije zahvatilo je nevrijeme, praćeno jakim vjetrom. Primljeno je više dojava od građana zbog pada drveća na prometnice (Kutina, Sisak, Novo Selo Palanjačko). Intervenirale su nadležne službe. Zbog kvara na dalekovodu Mahovo od 18:50 do 00:51 sati bez struje bila su mjesta Mahovo, Trebarjevo, Tišina Lijeva, Martinska ves Lijeva Bok i Setuš.

Virovitičko-podravska županija
Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je oko 19:00 sati područje Županije. Bilo je više intervencija vatrogasaca na otklanjanju palog drveća na prometnice (Virovitica, Mikleuš. Zdenci, Stari Gradac).

Vukovarsko-srijemska županija
Oko 20:50 sati područje Županije zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim vjetrom. Došlo je do 10-ak ispada elektroenergetskog sustava, a u Borovu je grom udario u kuću pri čemu su uništene sve elektroinstalacije. Na više lokacija palo je drveće na cestu te su intervenirale nadležne službe.

Priloženi dokumenti: