Područni uredi

Nevrijeme u više županija

Koprivničko-križevačka županija
23. lipnja područje Županije zahvatilo je nevrijeme te je u vremenu od 16:20 do 17:29 sati zaprimljeno šest dojava o srušenim stablima na prometnicama u Koprivnici, Drnju (vikend naselje Šoderica), Torčec, Repaš i Novo Virje. Zbog kvara na dalekovodu bez opskrbe električnom energijom ostala su mjesta Kutnjak, Zablatje, Imbriovec i Botovo te ostala naselja u vremenu od 16:15 do 18:05 sati. Na sanaciji posljedica nevremena angažirane su sve žurne službe.

Međimurska županija 
23. lipnja oko 15:27 sati područje Županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom i kišom. Nevrijeme je prouzročilo nestanke električne energije na širem području Županije, a najviše u donjem Međimurju. Zaprimljeno je 10-tak dojava o srušenim stablima na prometnice, dvije dojave o srušenim telefonskim stupovima te jedna dojava o šteti na krovištu obiteljske kuće u Čehovcu. Na sanaciji posljedica nevremena angažirane su sve žurne službe.

Vukovarsko - srijemska županija
Županja - od 23. lipnja u 22:42 do 24. lipnja u 02:30 sati: olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom, jakim vjetrom, zahvatilo je Županju i bližu okolicu (Babina Greda, Vrbanja, Topola). Na više mjesta u Babinoj Gredi vjetar je srušio stabla na prometnice. Zbog udara munje u električnu mrežu došlo je do kraćeg prekida u opskrbi električnom energijom. Vatrogasci DVD Babina greda imali su 12 intervencija, DVD Vrbanja 2 intervencije, DVD Drenovci 1 intervenciju, DVD Županja 1 intervenciju. Djelatnici HEP-a sanirali su oštećenja i otkloniili kvarove na elektroopskrbnoj mreži. Na autocesti A3 (sjeverni trak na 260km+550 m) u 23:26 sati jak vjetar srušio je drveni vjetrozid u dužini od oko 100 metara na autocestu. Intervenirale su ekipe HAC-a. Promet se odvijao preticajnim trakom, a normaliziran je 24. lipnja 02:35 sati.

Brodsko - posavska županija 
23. lipnja oko 23:01 sati, područje županije zahvatilo je jače nevrijeme praćeno kišom, vjetrom a ponegdje i slabim ledom. Jak vjetar srušio je stabla na prometrnice i električne vodove u naseljima Stari Slatnik, Grižići, Sibinj, Garčin i Slavonski Brod (više ulica). Zbog toga je bio otežan promet, a više naselja je zbog oštećenja vodova ostalo bez električne energije. Na teren su odmah upućene ekipe JVP Slavonski Brod, DVD Sibinj, DVD Brodski Stupnik te tvrtki "Ceste" Slavonski Brod i "Elektra" Slavonski Brod kao i Policija. Do 02:30 sati 24. lipnja porušena stabla su uklonjena sa cesta i većina kvarova na vodovima električne energije je otklonjena, a još uvijek su bez električne energije potrošači u naselju Oprisavci te u naseljima na području općine Rešetari. Preostali kvarovi će se riješiti ujutro. Kratkotrajnog sitnog leda bilo je na području naselja Grižići i Slavonskog Broda, ali prijava o materijalnoj šteti do sada nije bilo. Prema podacima Meteorološke postaje Slavonski Brod, izmjereno je 18 l/m2 oborina u kratkom vremenu.

Priloženi dokumenti: