Područni uredi

NATO terenska vježba - Crna Gora 2016

NATO

Predstavnici Republike Hrvatske na vježbi su tim za spašavanje u poplavama iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje u sastavu 15 pripadnika, 5 vozila i 3 plovila. Pripadnici tima su djelatnici Sektora civilne zaštite – Državna intervencijska postrojba civilne zaštite i Sektora za vatrogastvo - Državna vatrogasna intervencijska postrojba.

 

Iz DUZS na vježbi će još sudjelovati 2 osobe u stožernim funkcijama i 3 osobe u programu za promatrače, između kojih i ravnatelj dr.sc. Jadran Perinić.

 

Vježba se organizira temeljem scenarija poplava i kemijskih akcidenata na širem području grada Podgorice i općine Danilovgrad (lokacije rijeke Morače i Zete te Skadarskog jezera).

 

Cilj vježbe je jačanje kapaciteta pogođene države da efikasno koordinira operacije odgovora na krizne situacije te koordinacija s međunarodnim timovima koji pružaju žurnu pomoć u spašavanju ugroženog stanovništva i saniranju posljedica.

 

Na vježbi će sudjelovati oko 570 osoba iz 26 država NATO-a i partnera (PfP – Partnership for Peace).

 

Iz Republike Hrvatske na vježbi sudjeluje i tvrtka DOK - ING s 8 pripadnika, 2 vozila i višenamjenskim robotom MVF – 5 za gašenje požara u opasnom i nepristupačnom okruženju.

Priloženi dokumenti: