Područni uredi

Traganje i spašavanje na moru

više županija

Ličko - senjska županija
Karlobag - 15. srpnja oko 08:45 sati: nastavljeno traganje za ruskim državljaninom koji je gost apartmana u Novoj Cesarici. U 18:40 sati javili su iz HGSS-a da je nestala osoba pronađena živa, ali iscrpljena u uvali Vela Luka (otok Pag), gdje ga je zajedno s brodicom otpuhala bura. Tijekom dana za osobom je tragao zrakoplov „Pilatus“, pripadnici HGSS stanice Gospić te vatrogasci iz DVD Novalja i Barbat. Traganje plovilima bilo je onemogućeno zbog loših meteoroloških uvjeta.

Splitsko - dalmatinska županija

  1. Split - 15. srpnja oko 14:20 sati: dojava o dva kajakaša na moru koji imaju poteškoće popeti se u kajake, a bura ih nosi od Zente prema Šolti. Obaviješteni MRCC Rijeka, Lučka kapetanija Split i Pomorska policija. Iz MRCC javili da je pretraženo područje, pronađen jedan kajak, ali osoba nije bilo. Također nisu primili dojave o nestanku osoba. U 21:46 sati javio se u ŽC 112 jedan od kajakaša koji je išao po prijatelja, oboje su se ukrcali u jedan kajak te neozlijeđeni stigli do obale. 
  2. Živogošće - Podgora - 15. srpnja oko 17:50 sati: dojava o dva gumenjaka na moru iz kampa, koji pokušavaju doći iz smjera Sućuraja prema Živogošću. Obaviještena MRCC Rijeka, Lučka kapetanija Split i Pomorska policija. U 19:24 sati primljena informacija da su u lučici Sućuraj na Hvaru iz mora uspjeli izvući neozlijeđenog slovačkog državljanina.

Priloženi dokumenti: