Područni uredi

Ekološko-edukativna akcija čišćenja jezera Savica

DIP CZ

Ronilački klub „AdriatiCro“ Zagreb, čiji su članovi ujedno i pripadnici DIP CZ za spašavanje u poplavi – odjel  Zagreb i ŠRD „Pešćenica“, pod pokroviteljstvom  Gradskog ureda za energetiku, održivi razvoj i zaštitu okoliša Grada Zagreba, dana 24. listopada 2015., četvrtu godinu zaredom organizirali su, sada se već s punim pravom može reći, tradicionalnu ekološko – edukativnu akciju čišćenja jezera Savica pod nazivom „Sanacija ornitološkog staništa Savica“ i na taj način ukazali na važnost zaštite okoliša i očuvanja prirode. Odnosno, jednu globalnu ideju o čistom okolišu konkretno su proveli čišćenjem  pomno odabranih lokacija na jezeru Savica. 


Eko-akciju, u kojoj je sudjelovalo oko 60-ak ronilaca iz ronilačkih klubova iz Zagreba, Vukovara, Slavonskog Broda, Kostrene, Požege, Jastrebarskog, Karlovca i Duge Rese krasio je nesebičan trud svih sudionika s ciljem buđenja svijesti o odgovornom ponašanju prema prirodi i poticanju svih naraštaja na očuvanje okoliša.  

 

Svi sudionici akcije bili su raspoređeni u više ekipa koje su upućene prema unaprijed određenim lokacijama (jezerima). Koliko je akcija bila uspješna, najbolje govori količina raznog otpada (štednjaci, bojleri, bicikli, wc školjke i dr.) koja je izvučena iz dubine jezera.

Priloženi dokumenti: