Područni uredi

Traganje i spašavanje na kopnu

više županija

Splitsko-dalmatinska županija

Split - 06. rujna u 10:52 sati: pokrenuta je akcija traganja i spašavanja za nestalom ženskom osobom (rođ. 1983. god.) iz Splita, koja je nestala prije šest dana. Osoba je pronađena živa oko 19:10 sati na području između Klisa i Dugopolja te je predana ekipi HMP Split. U akciji je sudjelovalo 8 članova HGSS, Stanica Split s 2 potražna psa.

Živogošće - 06. rujna: nastavljena je akcija traganja i spašavanja za češkim državljaninom (rođ. 1988. god.) koji se udaljio iz naselja Živogošće, a čiji je nestanak prijavljen 05. rujna. U akciji je tijekom dana sudjelovalo 6 članova HGSS stanice Makarska. Pretraživano je područje od Drvenika do Igrana. Potraga za nestalom osobom nije dala rezultata i nastavit će se u okviru redovnih policijskih aktivnosti.

Zadarska županija

Starigrad Paklenica - 06. rujna u 13:49 sati: primljena dojava stranog državljanina da je naišao na dvije osobe (strani državljani) koje su pale sa stijene na području NP Paklenica - Vitrenik. Zatražen je prijevoz spasilačkog tima HGSS-a helikopterom HRZ-a, ali je isti otkazan, jer je dežurna ekipa HGSS-a i ekipa HMP bila bliže mjestu događaja pa su preuzeli transport. Jedna ženska osoba je preminula unatoč pokušajima reanimacije, a muška osoba s teškim ozljedama opasnim po život prevezena je u OB Zadar.

Priloženi dokumenti: