Područni uredi

Održan "Osnovni tečaj potrage i spašavanja zrakoplova u skladu sa standardima ICAO i IMO“

duzs

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, u prostoru Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, održan je 02. i 03. srpnja "Osnovni tečaj potrage i spašavanja zrakoplova u skladu sa standardima ICAO i IMO“.Tečaj je organiziran u cilju stjecanja temeljnih, elementarnih kompetencija za pravilno postupanje u području potrage i spašavanja zrakoplova, a prema međunarodnim standardima i preporučenom praksom ICAO i IMO.

Program tečaja proveden je temeljem sporazuma o suradnji s Udruženjem avijatičara „Nukleon“ iz Srbije, kao udruženja koje organizira i provodi tečajeve usklađene sa standardima i preporučenoj praksi Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo (ICAO) i Međunarodne pomorske organizacije (IMO).

Tečaju su prisustvovali službenici Državne uprave za zaštitu i spašavanje - Državnog informacijskog i komunikacijskog sustava zaštite i spašavanja, Sektora za vatrogastvo, Sektora za civilnu zaštitu, Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, te područnih ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Gospić.Priloženi dokumenti: