Područni uredi

Osnovni tečaj za module civilne zaštite Europske unije

Europska unija

Tečaj MBC Mehanizma Unije za civilnu zaštitu, proveden je sukladno planiranom programu, a isti je organiziran u konferencijskim dvoranama Obučnog centra Ig, Slovenske uprave za zaštitu i spašavanje.

 

Tečaju je prisustvovao 21 polaznik redom iz Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva, Estonije, Francuske, Belgije, Finske, Litve, Poljske, Luxemburga, Rumunjske, Slovačke, Latvije, Španjolske, Nizozemske i Hrvatske.

 Instruktori i predavači na tečaju su dugogodišnji istaknuti djelatnici sustava zaštite i spašavanje iz država Europske unije.

 

Tijekom predavanja, polaznici su bili podijeljeni u tri skupine, a predavanja su organizirana u vidu radionica na kojima su aktivno sudjelovali svi sudionici tečaja kroz praktične vježbe i diskusije.

 U sklopu tečaja, kroz cijelo vrijeme trajanja, a paralelno s predavanjima održavala se i vježba u koju su bili integrirani svi elementi potrebni za ulazak i izlazak tima u/iz strane države kojoj je potrebna pomoć, sastanci sa svim mjerodavnim predstavnicima institucija potrebnim za dobivanje valjanih informacija i dozvola za rad te provedbu operacija na određenom prostoru, kao i dobivanje svih uputa potrebnih za početak rada tima koji je došao na ispomoć.

 

Zadnji dan tečaja organizirana je zajednička diskusija svih instruktora i sudionika tečaja te generalna raščlamba tečaja.

Priloženi dokumenti: