Područni uredi

Grmljavinsko nevrijeme

više županija

Tijekom poslijepodneva i večeri 07. lipnja grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područja četiri županije te uzrokovalo probleme u opskrbi električnom energijom, a na području vukovarsko - srijemske županije bilo je tijekom cijelog dana obilnih oborina.

Šibensko - kninska županija
Zbog grmljavinskog nevremena došlo je do kvarova na vodovima i trafostanicama zbog čega je dio drniškog zaleđa i naselja na području općine Unešić ostao bez opskrbe električnom energijom. Stanje je normalizirano 08. lipnja do 01:00 sati.

Splitsko - dalmatinska županija
Zbog grmljavinskog nevremena došlo je do kvara na dalekovodu te je u 15:39 sati više naselja sinjskog područja ostalo bez električne energije. Opskrba je normalizirana u večernjim satima.
 
Bjelovarsko - bilogorska županija
Zbog grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo dijelove županije iza 15:30 sati, došlo je do kvarova na vodovima i trafostanicama, te su bez električne energije ostali dijelovi naselja na području Bereka, Đulovca, Grubišnog Polja i Garešnice. Opskrba električnom energijom je normalizirana do 22:00 sata.

Vukovarsko - srijemska županija 
07. lipnja u večernjim satima, nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je područje županije. Zbog obilnih oborina na području Iloka i Šarengrada, primljeno je više dojava građana zbog oborinskih voda koje su poplavljivale dvorišta, podrume i ceste, a došlo je i do pojave odrona zemlje u jednom dvorištu u Šarengradu. Vode je bilo na dionici ceste D2, na dionici Šarengrad – Mohovo, dok je na ŽC 4198 Šarengrad – Bapska, na izlazu iz Šarengrada, došlo do odrona zemlje i jednog stabla na cestu pa se promet odvija jednim kolničkim trakom. JVP Ilok zabilježio je 8 tehničkih intervencija uzrokovanih velikim količinama oborina pogotovo na području Šarengrada i Mohova. ŽC 112 Vukovar primio je 08. lipnja u 04:48 sati dojavu građanke iz Vukovara, da je došlo do urušavanja potpornog zida od cigle širine oko 20 i visine 7 metara. Pri padu je oštećen ugao obiteljske kuće, a u potpunosti je uništeno parkirano osobno vozilo. ŽC 112 o događaju je obavijestio OKC PU vukovarsko - srijemske i Stožer zaštite i spašavanja grada Vukovara.

Priloženi dokumenti: