Područni uredi

Obrana od poplava

Više županija

Ličko-senjska županija

Hrvatske vode - Centar obrane od poplava, Sektor „E”, vezano za visinu vodostaja i dalje je na snazi izvanredno stanje na zaštitnim vodnim građevinama: Lika (donji tok) Markovi ponori – brana Sklope. Predloženo je ograničenje cestovnog prometa na dionici prometnice Donji Kosinj - Rudinka. Navedena prometnica je poplavljena cca 30 cm, sa tendencijom daljnjeg porasta vode. Lokalno stanovništvo za komunikaciju za sada ima alternativni pravac preko zaseoka Mala Rudinka. Zbog plavljenja lokalne prometnice Gornji Kosinj – Šušanj, komunikacija sa stanovništvom organizirana je jednim čamcem i za sada nema potrebe za angažiranjem dodatnih materijalnih i ljudskih potencijala. Sve službe od interesa za ZiS Općine Perušić su u pripravnosti.


Karlovačka županija

Vodostaj rijeke Kupe tijekom 13. ožujka u daljnjem je opadanju. I dalje je na snazi pripremno stanje obrane od poplava. Za promet je zatvorena D36 u mjestu Koritinja, i ulica Obala Ivana Trnskog u Karlovcu zbog izlijevanja rijeke Kupe.

Prema izvješću HAK-a od 14. ožujka u 06:20 sati:
Zbog izlijevanja rijeka zatvorene su ceste: ŽC Donji Kosinj-Rudinka, D36 Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko i Karlovac-Šišljavić, Obala Ivana Trnskog u Karlovcu, ŽC3275 Stankovac-Slana, ŽC3195 Slatina Pokupska-Prekopa, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica i ŽC3121 Hrastelnica-Palanjak.

Priloženi dokumenti: