Područni uredi

Obrana od poplava

Pregled po županijama

Zagrebačka županija
ŽC 112 Zagreb
primio je 03. veljače u 12:00 sati informaciju od Hrvatskih voda da se, zbog izlijevanja rijeke Kupe, zatvara dionica D36 na potezu: Jamnička Kiselica – Gradec Pokupski – Lijevo Sredičko.

Tijekom dana došlo je do odrona zemljišta na dvije lokacije:

ŽC 112 Zagreb primio je 03. veljače u 08:55 sati dojavu od građanina da je u naselju Nespeš kod Svetog Ivana Zelina, došlo do klizanja zemljišta u dužini od 100-tinjak metara. ŽC 112 je o tome obavijestio: OKC PU zagrebačke, gradonačelnika Sv. Ivana Zeline i Vatrogasnu zajednicu grada Sv. Ivan Zelina. Prema informaciji zapovjednika DVD Sv. Ivan Zelina, oko 100 m³ zemlje se spustilo iza jedne kuće do visine prvog kata. Bagerima se sanira put iznad kuće te je privremeno otklonjena opasnost od daljnjeg odrona zemlje. Preusmjeren je tok vode da ne izazove daljnje odrone. Gradonačelnik je angažirao bager kojim će se ukloniti zemlja od objekta. Na terenu dežuraju vatrogasci i policija.

ŽC 112 Zagreb primio je 03. veljače u 10:32 sati dojavu od građanina da je na cesti u blizini škole u Grdanjcima kod Samobora, došlo do odrona zemlje i drveća. ŽC 112 o tome je obavijestio: OKC PU zagrebačke, JVP Samobor i VZZŽ. Cesta je zatvorena, a odron je zatvorio protok vode u potoku.

Odron zemlje i drveća, do kojeg je došlo u noći 02/03. veljače na Aleji Bologne u Zagrebu (iza tunela u Podsusedu), tijekom prijepodneva sanirali su vatrogasci JVP Zagreb i ekipe Zagrebačkih cesta. Odvezeno je naneseno drveće i ispran je kolnik te je oko 12:13 sati normaliziran promet Alejom Bologne.Sisačko-moslavačka županija
Zbog većih količina vode na kolnicima u cijeloj županiji, tijekom 03. veljače otežano se prometovalo na DC Sisak – Sunja, ŽC kod mjesta Obljaj te lokalnim cestama. Za promet su zatvorene sljedeće ceste: ŽC Šibine, ŽC od Donjeg Komareva do Blinja, lokalna cesta Donje Selište – Skele, a zbog izlijevanja Gline kod mjesta Staro Selo Topusko zatvorena je cesta Topusko – Maljkovac.Karlovačka županija
Hrvatske vode uspostavile su 03. veljače u 08:00 sati redovne mjere obrane od poplava na rijeci Kupi u Karlovcu. Zbog vode na kolnicima zatvorene su ceste D 36 – Karlovac – Pisarovina kod Koritnje, ŽC Donje Mekušje – Husje i Karlovac – G. Mekušje – Kamensko te ŽC Logorište – Mala Švarča. Uslijed snijega tijekom noći 02/03. veljače došlo je do kvarova na pet dalekovoda (područje Ogulina, Plaškog, Slunja i Duge Rese). Kvarovi su u popodnevnim satima otklonjeni, ali još ima manjih kvarova na niskonaponskoj mreži na području Ogulina, pa svi potrošači nisu dobili električnu energiju. Djelatnici HEP-a rade na otklanjanju kvarova.

Priloženi dokumenti: