Područni uredi

Obrana od poplava

Pregled po županijama

Grad Zagreb, Zagrebačka županija
Zbog obilne kiše koja je tijekom 02. veljače padala, kao i naglog topljenja snijega, na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, ŽC 112 Zagreb primio je više zahtjeva za intervencijom vatrogasaca i komunalnih službi radi ispumpavanja podrumskih prostorija obiteljskih kuća, gospodarskih objekata i čišćenja odvodnih kanala. Najviše poziva zaprimljeno je iz: Sesveta, Sesvetskog Kraljevca, Svetog Ivana Zeline, Dugog Sela i Ivanić Grada. Nadležne službe su na terenu. Tijekom noći došlo je do odrona zemlje i drveća na Aleju Bolonje u Zagrebu te je prometnica bila zatvorena u oba smjera. Djelatnici Zagrebačkih cesta izišli su na mjesto događaja i započeli s radovima na uklanjanju zemlje i drveća. U jutarnjim satima je otvoren smjer prema Zagrebu, a u smjeru Zaprešića je postavljena signalizacija i promet se odvija otežano.

Tijekom noći 02./03. veljače, na području grada Zagreba padala je kiša i puhao jak vjetar. Vatrogasno operativno središte primilo je veći broj izvješća o intervencijama ispumpavanja vode iz dvorišta i kuća na istočnom dijelu grada – područje Sesveta te uklanjanje srušenih stabala.Koprivničko-križevačka županija
Vatrogasci JVP Križevci su tijekom noći 02./03. veljače imali više intervencija ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija te izrade improviziranih brana radi sprječavanja prodora vode u dvorišta kao i uklanjanje srušenih stabala na području grada Križevci i okolice.


Karlovačka županija
Vodostaj Kupe je u daljnjem porastu i izmjeren je u 06:00 sati +681 cm, a redovne mjere se proglašavaju na +700 cm. Na snazi su pripremne mjere obrane od poplava.

Priloženi dokumenti: