Područni uredi

Održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Republike Hrvatske

duzs

Sjednica Stožera zaštite i spašavanja - 07. studenoga 2012. u 08:15 sati

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 06. studenoga u 21:00 sati i 07. studenoga u 8:15 sati održane su izvanredne sjednice Stožera zaštite i spašavanja Republike Hrvatske, radi daljnjeg praćenja stanja u poplavljenim područjima uzrokovanim vodnim valom, podnošenja izvješća o poduzetim mjerama obrane od poplave na području Zagrebačke, Varaždinske i Međimurske županije te grada Zagreba. Razmotrena je moguća opasnost od poplave prema istočnim županijama, nizvodno od Mure i Drave.

Sjednici su nazočili predstavnici DUZS-a i članovi stožera iz prijašnjih saziva.

Načelnik Stožera zaštite i spašavanja RH Nikola Gaće i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, sinoć su obišli poplavljena područja u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji i sastali se s predstavnicima stožera zaštite i spašavanja na lokalnim i županijskim razinama. Izvijestili su kako je sigurnost građana neupitna, obavljena je potrebna evakuacija stanovništva, a sve potrebne snage odlično surađuju.

Stožer zaštite i spašavanja Republike Hrvatske kontinuirano prati stanje, a operativne snage zaštite i spašavanja, stožeri zaštite i spašavanja na lokalnoj i županijskim razinama, civilna zaštita, policija, vatrogasci, djelatnici Hrvatskih voda i drugi, djeluju na terenu.